BiH i regija

ŽO HDZ BiH Soli: Informirati međunarodne institucije u BiH o kršenja prava Hrvata u Tuzlanskoj županiji

Članovi Županijskog odbora HDZ BiH Soli, na sjednici održanoj u Tuzli, još jednom su izrazili razočarenje i istakli da formiranje Vlade Tuzlanske županije u kojoj nema predstavnika hrvatskog naroda predstavlja grubi nasrtaj na ustavnost i zakonitost, prenosi Hrvatski Medijski Servis. -Ovakav čin može se shvatiti samo na način da se cijeli jedan narod želi isključiti iz procesa odlučivanja čime je poslana vrlo loša poruka, rečeno je.

Džaferović: Pohvalio Vučića, a Dodika usporedio s Miloševićem

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izjavio je danas da je Deklaracija Stranke demokratske akcije (SDA) višedesetljetni politički stav i viđenje uređenja BiH koje podrazumijeva ravnopravnost svih ljudi u svakom dijelu zemlje.

Vučić: Otvaramo tvornicu u Drvaru i zapošljavamo 100 ljudi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je kako će, vrlo skoro, u idućim danima ili tjednima, u Drvaru, većinski srpskom gradu u Federaciji BiH, biti osnovan i napravljen jedan manji pogon domaće tvornice u državnom vlasništvu, u kojoj se očekuje mjesto za više od 100 zaposlenih.

Zovko: Ako, zaista, žele društvo po američkom modelu, jedan čovjek – jedan glas, neka onda predlože tri građanske jedinice

Gotovo godinu dana nakon općih izbora, održanih 7. listopada 2018., još nije formirano Vijeće ministara (tamošnji pandan za vladu), nije formirana ni vlada u Federaciji BiH, a blokiran je i rad Parlamentarne skupštine. Sve tri strane – Bošnjaci, Srbi i Hrvati – pokušavaju ostvariti vlastite ciljeve što se odnose na način funkcioniranja države, a koji su u potpunoj suprotnosti, piše Tportal.

Pretplati se na ovaj RSS feed