BiH i regija

Čović: Partnere za uspostavu vlasti tražit ćemo među onima koji žele izmjenu Izbornog zakona

Kroz Hrvatski narodni sabor ćemo jasno zauzeti stajalište te do kraja ustrajno i rasterećeno tražiti partnere koji zajedno sa HDZ-om BiH žele nastaviti raditi na Reformskoj agendi, ubrzanju europskog puta BiH te izmjeni Izbornog zakona, rekao je predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović koji je danas održao  sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Hercegovačko–neretvanske županije u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Alimentaciju u BiH ne plaća 70 posto roditelja, reakcija države izostala

Zbog problema u vezi s naplatom alimentacije i nepoštivanja sudskih presuda, jednoroditeljske obitelji i samohrani roditelji često žive na rubu egzistencije, piše Večernji list BiH. Bez podrške institucija i društva svakodnevno vode borbu za svoje dijete i jedna su od najugroženijih socijalnih populacija u BiH koje država ne prepoznaje kao ranjive kategorije. 

Haag zapovjedio prisluškivanje Ratka Mladića nakon javljanja u emisiju

Telefonski razgovori haškog osuđenika za ratne zločine Ratka Mladića bit će nadzirani sljedećih mjesec dana nakon što se nekadašnji zapovjednik vojske bosanskih Srba, mimo ovlasti suda u Den Haagu (MICT), uključio u jutarnji program beogradske provladine televizije Happy, objavili su beogradski mediji.

Komšić vjesnik raspada BiH

Komšićeva objava pobjede Hrvatima BiH zazvučala je kao objava sa sinajske gore: “Nemate razloga za strah! Ja sam vaš predsjednik i nemajte drugih predsjednika osim mene!

Čović: Za formiranje vlasti u Federaciji neka nam dragi Bog pomogne

Na nekim nivoima vlast može biti brzo formirana, na primjer Vijeće ministara ili Predsjedništvo BiH, jer se radi o prostom automatizmu. Može i u županijama. Ali, “Što se Federacije tiče, neka nam dragi Bog pomogne”, rekao je Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, preddsjednik HDZ-a BiH i predsjednik HNS-a BiH u Dnevniku BHT1.

Pretplati se na ovaj RSS feed