BiH i regija

Kreševu 300.000 KM, Ljubuškom i Širokom po 200.000 za sanaciju cesta

Federalna Vlada usvojila je program investiranja kapitalnog transfera JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo iz sredstava od GSM licencije utvrđenoga izmjenom i dopunom proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2017. godinu Federalnom ministarstvu prometa i veza u iznosu od 4,496.183 KM. Taj kapitalni transfer utvrđen je u izmjenama i dopunama proračuna FBiH za 2017. godinu. 

Bosić: Čović Dodika koristi kao ovna da razvali daytonsku BiH i poveća šansu za treći entitet

Da je Inzko uložio trećinu truda za borbu protiv korupcije, kao što je Wigemark uložio da se usvoje akcize, mislim da bi bili u drugačijoj situaciji, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Parlamenta Bosne i Hercegovine i bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić, ističući da je problem nefunkcionisanja pravne države jedan od ključnih problema u Bosni i Hercegovini, te da se to stanje mora mijenjati.

Krupne ribe tzv. Armije RBiH bit će optužene u Hrvatskoj!?

Nakon što su članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, državljani RH i BiH, početkom ožujka ove godine Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) predale prijavu protiv nekadašnjih 16 istaknutih, visokih časnika tzv Armije RBiH zbog ratnih zločina nad Hrvatima u BiH, a Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) početkom listopada zatražio od institucija vlasti u BiH provjeru adresa prijavljenih, iz izvora bliskih istrazi mostarski Dnevni list doznaje da uskoro slijedi i podizanje optužnica. Prijava DORH-u uslijedila je nakon što, kako je tada pojašnjeno, Tužiteljstvo BiH nije podizalo tužbe za zločine nad Hrvatima u BiH.

Krišto: HDZBiH je ostao dosljedan svojim principima

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto je jučer u Sarajevu izjavila novinarima da je HDZBiH podržao set zakona o trošarinama, ostao je dosljedan svojim principima iz razloga koji su navedeni u prijedlogu zakona i zato što je to također set zakona iz Reformske agende, prenosi Fena.

Svečana sjednica i promocija Građevinskog fakulteta

"Kada su 70-tih godina prošlog stoljeća utemeljitelji pokrenuli Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, sigurno nisu bili svjesni da će ove 2017.godine, ova visoko školska institucija prerasti u  respektabilnu, značajnu i ponosnu instituciju"- riječi su rektora Sveučilišta u Mostaru prof. Zorana Tomića, koje je uputio vodstvu i studentima Građevinskog fakulteta na jučerašnjoj svečanoj sjednici i promociji diplomanata.

Pretplati se na ovaj RSS feed