Pandurević pisala Dodiku: ‘Nismo ovce koje će otići na klanje’

Pandurević pisala Dodiku: ‘Nismo ovce koje će otići na klanje’

Potpredsjednica SDS-a i šefica Kluba te stranke u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Aleksandra Pandurević uputila je pismo predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku, u kojem mu je, između ostalog, poručuje da stavlja metu na leđa predstavnika oporbe.

Ističući na početku obraćanja entitetskom predsjedniku da ga nema namjeru javno objavljivati jer nije namijenjeno javnosti, već prvenstveno predstavlja plod njene potrebe da mu skrene pozornost koliko opasnim putem klizi unutarnja politička situacija u RS-u, Pandurević Dodiku, pak, poručuje da predstavnici oporbe nisu ovce koja će dobrovoljno otići na klanje.

Navodeži da može razumjeti legitimnu, demokratsku, političku borbu kao i čonjenicu da ona povremeno iziđe iz okvira sučeljavanja političkih argumenata, potpredsjednica SDS-a navodi da, međutim, ne može razumjeti niti prihvatiti, da netko, makar to bio i predsjednik RS-a, njegova stranka SNSD i njegov medij RTRS, radi političkih obračuna vode kampanju linča, laži, prljavština, ugrožavanja tuđih života i sigurnosti. “Je li Vam zaista toliko bitna vlast da ste spremi i na fizičko ugrožavanje svojih neistomišljenika!?“, pita Pandurević te podsjeća na neke od slučajeva kada su joj i samoj bile upućene uvrede i kada joj je bila ugrožena sigurnost. Jedan od njih je i kada su u Istočnom Sarajevu osvanuli prljavi plakati i leci o trasi autoputa Beograd-Sarajevo, kojima se manipulirao emocijama obitelji stradalih, što je svesrdno podržala RTRS, a za koji tvrdi da je autor njegovog sadržaja osmislila osoba koja je pripadnik MUP-a RS, a koje plaća lokalni SNSD za prljavu kampanju protiv SDS koju vodi za njih. “Odgovorni ste zato što, uz Vaš blagoslov, Javni servis – RTRS, koji bi trebao biti u službi istine i nepristranog informiranja, svakodnevno pokazuje da je najbeskurpuloznija moguća propagandna mašinerija. Kao čovjek neosporno jakog političkog instikta, sigurna sam da znate da politički procesi neumitno teku i da je i RS, u tom kontekstu, dio regionalnih i širih procesa. Demokratizacija društva, vladavina institucija i prebacivanje težišta političke moći s političkih stranaka na institucije su neminovni i nezaustavljivi procesi. Vaš osobni izbor je da želite da Vas se kroz 20 ili 50 godina budući naraštaji sjećaju kao čovjeka koji je uzurpirao sve institucije, nemilosrdno se obračunavao s političkim protivnicima, koji je izolirao RS, demografski ju ispraznio i osiromašio. Mnogo tog bih Vam možda i mogla oprostiti, pa i kampanju linča, ali strah i suze svoje majke ne mogu! Ne mogu Vam oprostiti što se ne osjećam sigurno i zaštićeno od institucija u državi za koju je moja obitelj dala preveliku žrtvu u životima. Ne mogu Vam oprostiti politički niti što je u potpunosti urušen sustav vrijednosti a urušili su ga oni kojima ste Vi dali moć, a da je ničim nisu zaslužili“, zaključuje, na koncu obraćanja Dodiku potpredsjednica SDS-a Aleksandra Pandurević.

Pogled.ba

na vrh članka