Ivanić: Tužba protiv Hrvatske ne može se dogoditi

Ivanić: Tužba protiv Hrvatske ne može se dogoditi

Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kazao je danas da neće doći do tužbe protiv Hrvatske zbog početka izgradnje Pelješkog mosta.

On je poručio da neće ići na preglasavanje i da će se, kako je kazao, držati principa.

”Ona se ne može dogoditi, ja nisam čovjek koji će ići na preglasavanje, držim se principa i mislim da se na principima može djelovati. Ako bi bilo suglasnosti između njih dvojica, onda da, ali da ja budem taj koji opredjeljuje, zaista ne. To sam od kolega očekivao kad je bilo pokušaj revizije. S Hrvatskom ima puno tema o kojima se može razgovarati”, poručio je on.

Ivanić je govorio i o odnosima u Predsjedništvu.

”S (Draganom) Čovićem sam u korektnim odnosima iako je vidljivo da on bolje odnose ima s gospodinom (Miloradom) Dodikom, ali u Predsjedništvu imamo korektne odnose, moram biti iskren da u Predsjedništvu u onome što smo mi radili nismo imali nikakvih sukoba”, naglasio je Ivanić za N1 televiziju.

O ”koaliciji u Predsjedništvu” između Čovića i Dodika kazao je:

”Ne znam mogu li blokirati i što mogu uraditi, uvjeren sam da se ta koalicija neće dogoditi u Predsjedništvu, uvjeren sam da ću ja biti ponovo izabran u Predsjedništvo, i mislim da bi to mogao biti ozbiljan pokazatelj da bih može biti stabilna i da može imati jednu razumnu politiku jer ja sam se uvijek trudio da ne proizvodim sukobe, bio spreman na kompromise, ali žestoko odgovaram kad netko dirne vrijednosti do kojih je meni stalo. To morate pitati njih dvojicu što ih vezuje, ne znam i ne zagovaram da se srpski političari trebaju uplitati u sukobe koji se na relaciji Hrvati – Bošnjaci”, poručio je Ivanić.

Procijenio je da će trka za pozicije u Predsjedništvu biti neizvjesna.

“Ne znam, mislim da će to biti relativno tijesna bitka između Čovića i Komšića, uvjeren sam da gospodin Čović ima dominantnu podršku unutar hrvatskog naroda, ali građani Federacije imaju opciju da biraju. Bit će tijesna trka kao što će biti trka između mene i gospodina Dodika”, kazao je.

O početku gradnje Pelješkog mosta…

”Nijednom nismo imali nijednu ozbiljnu informaciju oko toga što se tu događa, nikad nisam dobio nijedan dokument u Predsjedništvu, barem neformalno. Tu se toliko stvari miješa da je to prosto nevjerojatno”, dodao je on uz poruku da se i sada treba razgovarati.

/HMS/

na vrh članka