Potpisan Protokol o pregovorima sa sindikatima osnovnog obrazovanja HNŽ-a

Potpisan Protokol o pregovorima sa sindikatima osnovnog obrazovanja HNŽ-a

Protokol o vođenju pregovora radi zaključivanja Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavca i radnika iz djelatnosti osnovnog odgoja i obrazovanja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji potpisan je u srijedu u Mostaru.

Protokol su potpisali županijski ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović, predsjednik Sindikata učitelja HNŽ-a Slavko Lauš i predstavnik Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja HNŽ-a Omer Tipura.

Navedenim Protokolom ugovorene strane definiraju postupak i rokove za pregovore radi zaključivanja Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavca i radnika iz djelatnosti osnovnog odgoja i obrazovanja na teritoriju HNŽ-a, te druga pitanja od značaja za pregovaračke timove na izradi Kolektivnog ugovora.

Potpisnici Protokola iskazali su spremnost da postupak pregovaranja bude istinski dijalog socijalnih partnera, koji će biti vođen u dobroj vjeri i dovesti do potpisivanja Kolektivnog ugovora na zadovoljstvo svih zainteresiranih, priopćno je Vlada HNŽ-a.

/HMS/

na vrh članka