'Mostarsko ljeto' donosi bogat sadržaj za predstojeći vikend

'Mostarsko ljeto' donosi bogat sadržaj za predstojeći vikend

U sklopu manifestacije „Mostarsko ljeto 2018“ kojim će se  obogatiti predstojeći vikend u Mostaru održat će se tri kulturno-turistička programa.

Riječ je o izložbi radova ebru umjetnosti„Nastanak“, likovnoj koloniji „Ostajte ovdje u miru i prirodi“ i monodrami „Da kraj bude lijep“.

Otvorenje izložbe ebru umjetnosti pod nazivom „Nastanak“, na kojoj će biti predstavljeni radovi mostarskog ebru umjetnika Tarika Zagorčića biće upriličena u subotu, 04.08.2018 godine, u Institutu Yunus Emre, s početkom u 20 sati. Tarik Zagorčić je polaznik KAYMEK kurseva u Mostaru. Bio je i na obuci za ebru umjetnost u Kayseriju (Turska), a ovo je njegova prva samostalna izložba. Izložbi, koja je u organizaciji Yunus Emre Instituta Mostar, a u okviru manifestacije “Mostarsko ljeto 2018”, nazočit  će i gradonačelnik Kayserija Mustafa Çelik, te generalni direktor Yunus Emre Instituta, prof. dr. Şeref Ateş. Po završetku programa u dvorištu Instituta će biti upriličen koktel.

U isto vrijeme,  subota , 04.08.2018 godine u 20 sati, SPDK „Prosvjeta“ organizira izložbu radova nastalih na likovnoj koloniji pod nazivom „Ostajte ovdje u miru i prirodi“ koja će biti održana u Ćorovića kući. Likovnoj koloniji je bilo osigurano višednevno umjetničko druženje na poznatom mostarskom, ali pomalo zaboravljenom izletištu Rujište. U sklopu Planinarskog doma, sa svim potrebnim materijalima, smještajem, zdravim obrocima i prirodnim okruženjem uz šumu munike umjetnicima je bila omogućena nesmetana sloboda izražavanja. Prethodnih godina sudionici ove kolonije bili su mladi mostarski umjetnici, a ove godine su okupljeni slikari kako iz Mostara, tako i iz drugih gradova Bosne i Hercegovine, te umjetnici iz nekoliko drugih država.

Iz Slovenije  dolazi poznati redatelj i glumac Robert Waltl. U subotu, 04.08.2018 godine u okviru manifestacije „Mostarsko ljeto 2018“ predstavit će se s monodramom „Da kraj bude lijep“, koju će Waltl odigrati na ljetnoj sceni Centra za kulturu Mostar u 21 sat. Mohamed El Khatib je autor spomenute drame, koja je dirljiva autobiografska pripovijest, na trenutke zajedljivo bolna, često vrlo zabavna, koja prefinjeno prepliće osobno s univerzalnim. Mohamed El Khatib je francuski pisac, redatelj i performer marokanskih korijena. U samo godinu dana postao je najveće otkriće novog francuskog teatra. Tekst “Da kraj bude lijep” je 2016. nagrađen s najvažnijom francuskom nagradom za dramatiku (Grand Prix de Littérature dramatique). Robert Waltl je glumac i redatelj, osnivač Mini teatra koji je jedinstven prostor umjetničke kreacije i društvenog angažmana u Sloveniji. Waltl se bavi glumom od 1987. godine, te je odigrao brojne uloge u kazalištu, na filmu i televiziji. Od 1999. godine počinje se baviti režijom, te najčešće režira predstave za djecu. Dobitnik je niza nagrada i priznanja.

Izvor: Pogled.ba

na vrh članka