Razvojačeni branitelji nakon sjednice u Mostaru: Opet smo prevareni - video

Razvojačeni branitelji nakon sjednice u Mostaru: Opet smo prevareni - video

Predsjednik udruge 'Zaboravljeni branitelji' Darinko Boto izjavio je nakon današnje sjednice Komisije za usuglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta FBiH, održane u Mostaru, da su razvojačeni branitelji opet prevareni."Prevareni smo po nalogu partije i njihovih vlastodržaca. Opet se uplela politika i tko zna kada će naše pitanje biti riješeno. Jasenko Tufekčić je njihov igrač, on je njihova produžena ruka. On je dežurni krivac za ono što se danas dogodilo, a iza njega sva klika i sva partija", rekao je Boto. 

Naveo je kako je Tufekčić pogazio sve što je izjavio prošlog ponedjeljka. 

"Sad se izvlači da nije bilo ovo, da nije bilo ono... Ovo su samo političke igre. Mi moramo povući radikalan potez. Ovo se drukčije neće riješiti", istaknuo je Boto. 


Podsjetio je da su razvojačeni branitelji tražili tri osnovne stavke. 

"Tražili smo izradu i javnu objavu registra s imenima i prezimenima, s odvojenim borbenim i neborbenim sektorom, tražili smo braniteljski dodatak, koji se isto razdvaja na braniteljski i nebraniteljski sektor, i tražili smo skidanje financiranja s državnog i nižih razina silnih udruga", kazao je Boto.

Drago Grbavac iz udruge 'Zaboravljeni branitelji' upitao se kako Jasenko Tufekčić može da ne poštuje odluku Doma naroda.

"Kako može da ne poštuje odluku da sjednici ne prisustvuju i predstavnici razvojačenih branitelja?  Zašto ne puste medije da prisustvuje sjednici ako im je to zakonski na ovakvim sjednicama omogućeno?", pitao je Grbavac.

Razvojačeni branitelji okupljeni pred zgradom Vlade FBiH u Mostaru su se, kako javlja Klix, razišli poručivši prethodno da neće odustati, već da će i dalje insistirati na svojim zahtjevima.

Pogled.ba

Video sadržaj

na vrh članka