Koncert za izgradnju kapelice u čast blažene Marije Petković u Hercegovini

Koncert za izgradnju kapelice u čast blažene Marije Petković u Hercegovini

U mjestu Crvenice u Hercegovini 4. kolovoza održan je dobrotvorni koncert za izgradnju kapelice u čast bl. Marije Propetoga Isusa Petković. 

Dugogodišnji san i ideja za gradnju kapelice, došla je od mjesnoga biskupa Ratka Perića koju je predstavio udruzi „Studena" iz Crvenica i Družbi kćeri milosrđa TSR sv. Franje. Ideja je da kapelica bude izgrađena u sklopu izletišta Studena, u lijepom krajoliku, na visini višoj od 900 metara. Iznad buduće kapelice, na brdu, već se uzdiže križ koji su mještani podigli u vrijeme domovinskoga rata, a on simbolizira ljubav, poveznicu Božjeg milosrđa i ljudske potrebe za otkupljenjem. 

To sve je znakovito jer se i bl. Marija Propetog Isusa Petković često povlačila u prirodu, na molitvu, na pisanje prvih pravila Družbe, za duhovne vježbe i obnove, za rekreaciju s mladim sestrama. Od malih nogu slavila je Boga u ljepoti njegova stvaranja i tako očitovala franjevački duh.

Inače, župljani župe Uznesenja Blažene Djevice Marije - Seonica i njihov župnik fra Vinko Kurevija hodočastili su ove godine uoči blagdana bl. Marije Propetog u njeno svetište u rodno Blato. Župnik fra Vinko podržao je inicijatore dobrotvornog koncerta udrugu „Studena" i kćeri milosrđa.

Na koncertu su nastupili Alan Hržica, Marija Husar Rimac, Meri Cetinić, Ivana Burić i mlade kćeri milosrđa kao gosti iznenađenja. Program je vodila Lucija Radoš, a na početku nazočnima se obratila s. M. Emila Barbarić, provincijalna predstojnica provincije Krista Kralja. 

Posebno je zahvalila svima koji su otvoreni i spremni na sudjelovanje u tom projektu rekavši: „Kapelica u čast hrvatske blaženice bit će blagoslov cijelom ovom kraju, svim sadašnjima i njihovim potomcima do vjekovječnih dana. Građenje na kamenu, na čvrstoj stijeni, svjedoči o stamenosti ovoga podneblja i njegovih žitelja za koje se nadam da će se postojano vraćati na svoja pradjedovska ognjišta".

misija / ika

na vrh članka