Središnje izborno povjerenstvo objavilo kompenzacijske liste

Središnje izborno povjerenstvo objavilo kompenzacijske liste

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na današnjoj sjednici, nakon razmatranja izvješća o izvršenim provjerama, ovjerila 73 kandidacijske liste za dodjelu kompenzacijskih mandata sa ukupno 842 kandidata. Do isteka roka 41 ovjereni politički subjekt je dostavio navedene liste i sve su ispunile uvjete za ovjeru.

Na istoj sjednici Središnje Izborno povjerenstvo BiH je donijelo i Odluku o određivanju biračkih mjesta za glasovanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine. Određeno je 10 biračkih mjesta za glasovanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH. Biračka mjesta će biti otvorena u veleposlanstvima BiH u Kamberi, Beču, Berlinu, Oslu i Beogradu, zatim u  generalnim konzulatima BiH u Čikagu, Minhenu, Štutgartu i Frankfurtu te u Počasnom konzulatu u Gracu.

Odluke o ovjeri kandidacijskih listi za dodjelu kompenzacijskih mandata i Odluka o određivanju biračkih mjesta za glasovanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine će u toku dana biti dostupne javnosti na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Komezacijsku listu možete pogledati OVDJE.

/HMS/

na vrh članka