Ministrica Borovac najoštrije osudila napade na novinare i medijske ekipe

Ministrica Borovac najoštrije osudila napade na novinare i medijske ekipe

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac najoštrije je osudila sve učestalije napade na novinare i medijske ekipe među kojima je i posljednji vandalski čin napada na ekipu BHT-a u Konjicu.Borovac je naglasila kako je napad na novinare nedopustiv u demokratskom društvu te da ima poguban utjecaj ne samo na rad medijskih profesionalca i slobodu izražavanja, nego i na opću percepciju sigurnosti građana BiH.

- Ne smijemo dozvoliti da se huliganskim metodama guši sloboda izražavanja, koja predstavlja jedno od temeljnih ljudskih prava, jer tako se guše europski i demokratski procesi u našoj zemlji od kojih ovisi svjetlija budućnost svih nas. Svi građani, bez obzira na njihovu pripadnost ili profesiju kojom se bave, trebaju uživati sigurnost i zaštitu te u tom svjetlu očekujem adekvatnu reakciju nadležnih organa u cilju otkrivanja i procesuiranja napadača na ekipu BHT-a - navela je ministrica Semiha Borovac u javnom reagiranju.

Dodala je kako su pravovremeno procesuiranje i odgovarajuća kazna za napade na medijske profesionalce jedini efikasan odgovor društva i jasna poruka da se barbarske metode obračuna s neistomišljenicima neće tolerirati.

Ministrica Borovac je ovom prilikom podsjetila i na njen raniji stav i inicijativu da se napad na novinare u kaznenom zakonodavstvu definira kao posebno kazneno djelo napada na službeno lice. Sve učestaliji napadi na medijske profesionalce samo potvrđuju neophodnost ove mjere, priopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Pogled.ba

na vrh članka