244 radio

Dodik napao Cormack: Ona nema nikakve veze s Trumpom, želi napraviti što više nereda

Dodik napao Cormack: Ona nema nikakve veze s Trumpom, želi napraviti što više nereda

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je povodom reakcije Veleposlanstva SAD u BiH na njegove navode o sporazumu Vijeća ministara i USAID-a, da je to politika stare administracije Baracka Obame i da nema nikakve veze s vlašću Donalda Trumpa.

“Ovo nema nikakve veze s Amerikom”, rekao je Dodik novinarima u Derventi, navodeći da se veleposlanica SAD u BiH Maureen Cormack uvijek oglašava da bi opravdali svoje miješanje u unutarnje stvari.

Dodik je rekao da su pare USAID-a “ovdje uvijek išle kroz Soroseve programe, tako i sada”.

“Najčešće se financiraju razni, takozvani, mediji koji pokušavaju prikazati što goru situciju ovdje i neki pojedinci koji se financiraju da bi ovdje pravili i davali razne informacije. Ne znam ni što su napisali, ali mogu samo reći sretan put ovoj veleposlanici jednog dana, a ja ću ostati ovdje što jesam i više od toga”, naglasio je Dodik, javlja Srna.

Prema njegovim riječima, Amerikanci “sve znaju, daleko više nego bilo tko”.

“Moja imovina stoji na raspolaganju, ona je vidljiva. Uvijek ista tema pred izbore pokrene se ova priča. Uvijek samo Milorad Dodik, a što je s Mirkom Šarovićem, Mladenom Ivanićem ili bilo kojim drugim političarem”, naveo je entitetski predsjednik.

On je upitao “kako samo Dodik i njegova imovina”.

“Ništa u posljednje četiri godine nisam od svoje imovine uvećao, ali to je njihov problem. Bio sam bogatiji čovjek nego što sam sada, a što se tiče američke veleposlanice, to govori samo koliko je ona ostrašćena i koliko je to pokušaj da se miješa u unutarnje stvari”, kazao je Dodik.

On je rekao da Cormack nema mandat sadašnje vlasti, nego mandat prethodne amdinistracije koja to radi.

“Ja savršeno dobro znam što je Amerika, poštujem, ali ne poštujem njihove ljude koji često ovdje prave više zla, nego koristi, a ona je jedna od tih”, naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, Cormack je “jedan promašeni lik koja je ovdje sjedila samo da bi se povećala osnovica na plaću kad se vrati u Ameriku”.

“Što je dobro uradila, je li ima ijedan projekat koji je ovdje uradila dobro, je li BiH funkcionira bolje – ne, što se dogodilo, je li ima nešto iza čega ona može da se evidentira, nema ništa, samo petljanje, samo podvaljivanje, stvaranje negativnog, eto što je ona radila ovdje”, naglasio je Dodik.

On je dodao da je to dio prakse od ranije “gdje je USAID zajedno sa Sorosevom agencijom ovdje na terenu pokušavao modelirati politiku”.

Predsjednik Republike Srpske rekao je da ima informaciju da će Cormack otići iz BiH odmah nakon izbora.

“Stalo joj je ovdje da ostane da bi napravila što je moguće više nereda”, naveo je Dodik.

Dodik je jučer rekao da sporazum Vijeća ministara i USAID-a, u vezi s borbom protiv kriminala i korupcije, ima skrivene i koruptivne namjere.

Iz Veleposlanstva SAD u BiH danas je tim povodom priopćeno da se “pomoć naroda SAD koristi da bi se dokazivale nevjerojatne teorije zavjere koje su u službi izbornih kampanja u BiH”.

/HMS/

na vrh članka