Mostarski studenti dobili mobilnu aplikaciju

Mostarski studenti dobili mobilnu aplikaciju

Studenti Sveučilišta u Mostaru (SUM) dobivaju mobilnu aplikaciju gdje će moći pronaći korisne informacije za studiranje.

Samu ideju za aplikaciju osmislio je bivši predsjednik Studentskog zbora Vedran Biokšić, a u izgradnji android aplikacije sudjelovali su studenti Hrvoje Ljubić, Darko Bošnjak, Anton Martinović, Ante Bagarić i Andrea Biloš, dok iOS verziju uređuje Mario Martić, pište studentski portal Treći.ba.

Predsjednik Studentskog zbora Marko Džoić rekao je kako aplikacija ima za cilj pomoći potencijalnim studentima da lakše dođu do određenih informacija koje ih zanimaju kada su u pitanju osnovni podatci o upisima. Studenti se mogu prijaviti na pojedini fakultet te primati obavijesti vezane za njega, ali i sve sadržaje koje organizira Studentski zbor.

”Aplikacija im omogućuje pronalaženje najbliže rute do fakulteta, Studentskog centra i servisa. Česta pitanja koja studenti postavljaju, čemu služe konzultacije, mogu li izvanredni studenti polagati ispite bez potpisa, gdje i kako se odjavljuje prijavljeni ispit i slično, odgovore na njih mogu pronaći u aplikaciji”, rekao je Džoić.

Aplikacija je već postavljena na Google store i moguće ju je preuzeti, a predstavljena je i na smotrama. Nakon što bude gotova iOS platforma i uhodan sustav postavljanja informacija nastavlja se medijska promocija aplikacije.

”Nadamo se kako će do nove akademske godine broj studenata koji koriste aplikaciju biti u tisućama te kako ćemo tako olakšati protok informacija”, poručuju iz Studentskog zbora, piše Treći.ba.

Onima koji već studiraju posebna olakšica je mogućnost prijavljivanja ispita preko aplikacije SUM-a jer se unutar nje nalazi i ISS sustav.

Naime, uz aplikaciju, SUM uz otvaranje profila na društvenim mrežama želi se približiti svojim korisnicima, odnosno studentima, kako bi pratili moderne trendove komunikacije.

/HMS/

na vrh članka