UKC RS: Dodik posjetio napadnutog novinara

UKC RS: Dodik posjetio napadnutog novinara

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić posjetili su danas novinara Vladimira Kovačevića, koji je sinoć brutalno pretučen.

U izjavi za RTRS, Đajić je naveo da je Kovačević zadobio ozlijede glave, lica i potkoljenice.

“Uradili smo sve preglede. Ono što je bitno je da Kovačević nije vitalno ugrožen, svjestan je i pokretan”, izjavio je Đajić.

Prema njegovim riječima, Kovačević će biti zadržan na liječenju još nekoliko dana.

Dodik: Vlast ne stoji iza napada na Kovačevića

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik odbacio je bilo kakvu mogućnost da iza napada na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića stoji vlast u ovom bh. entitetu, javlja Fena.

Podsjetio je, kaže, Kovačevića u banjalučkoj bolnici, prethodno ga kontaktirajući telefonom.

-U razgovoru s Kovačevićem sam rekao da odbacujem bilo kakvu mogućnost da iza ovog stoji vlast RS-a. Drago mi je da je i on sam rekao da to razumije i da i ne misli da je na toj strani krivac. Ponudio sam, ako smatra da je neophodno, da se dodatno zaštiti on i njegova obitelj, da dodatno angažiramo policiju – rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci

I svi drugi novinari će, dodao je, imati zaštitu od mogućih problema ove vrste.

Dodik je osudio napad na Kovačevića i dodao da zahtjeva od policije da zaštiti sve građane, a posebno novinare od bilo kakvih pritisaka, a posebno od fizičkih napada.

Jedan broj novinara danas se u znak podrške Kovačeviću okupio u blizini Palače RS-a, gdje je sjedište predsjednika.

/HMS/

Video sadržaj

na vrh članka