Povukla se s izborne liste jer ne želi lagati

Povukla se s izborne liste jer ne želi lagati

Indira Durmić, koja je bila kandidatkinja SDA za Zastupnički dom Parlamenta BiH, odlučila je odustati od izborne kampanje. Na taj čin ju je, kako navodi u pismu koje je uputila Povjereništvu GO SDA Tuzla, natjeralo više faktora.''Klijentelizam i oportunizam razaraju Stranku demokratske akcije u Tuzli. Zbog unutarstranačkih previranja događa nam se da smo godinama sve slabiji, a ne jači kao stranka. Smeta me što nema volje u vodstvu stranke da se to promijeni. Smatram da ovakvom unutarstranačkom politikom koju trenutno provodite nema perspektive. Umjesto što razmišljate o očuvanju pozicija i osobnim interesima, trebali biste se konačno početi baviti pitanjima građana i interesima zemlje'', navodi u pismu Durmić.

Osobni interesi, grupacije, tabori, ponašanje pojedinih kandidata i članova izvršnih tijela, nesmotrenost, loša prezentacija javnosti, obmanjivanja, načini verbalne i neverbalne komunikacije u javnosti, navela je, bili su okidač ovoj odluci, prenosi Dnevni avaz.

''Neću biti sudionik lažnih obećanja narodu koji još gleda uprtih očiju u državotvornu stranku. Dok se caru ne kaže da je gol, car se ne može obući. A to je slika koja oslikava više nas, nego samog cara. Hvala na ukazanom povjerenju. Kandidaturu sam prihvatila s najboljim namjerama. Časno i pošteno sam željela raditi. Međutim, put do i ka ostvarenju rezultata nam se razilazi, stoga, neću biti dio tima u koji nemam povjerenje'', napisala je u svom pismu Indira Durmić.

Pogled.ba

na vrh članka