Sve razine vlasti u FBiH ostvarile proračunski suficit od blizu 400 milijuna KM

Sve razine vlasti u FBiH ostvarile proračunski suficit od blizu 400 milijuna KM

Za razdoblje siječanj-lipanj 2018. godine sve razine vlasti Federacije BiH ostvarili su pozitivan financijski rezultat od 395 milijuna KM, navedeno je u konsolidiranom izvještaju o izvršenju proračuna kojeg je danas razmatrala Vlada FBiH. Posmatrano po razinama vlasti, ukupan pozitivan rezultat Proračuna FBiH iznosi 47,3 milijuna KM, županija 137,7 milijuna KM, općina 136,2 milijuna KM i sektora socijalne zaštite (izvanbudžetski fondovi) 73,8 milijuna KM, piše Hrvatski Medijski Servis.

Vlada Federacije BiH na današnjoj je sjednici dala i suglasnost na Plan poslovanja JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar za razdoblje 2018. – 2020. godina, koji određuje temeljne strateške ciljeve kako bi, realizacijom poslovne aktivnosti, bili postignuti najbolji rezultati u infrastrukturnoj izgradnji, upravljanju i održavanju autoceste i brzih cesta.

Odobrena je raspodjelu dijela prihoda u iznosu od 1.603.738,57 KM uplaćenih u Proračun FBiH u 2017. godini, ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću za Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i za Federalno ministarstvo zdravstva 481.121,57 KM.

Federalna vlada usvojila je informaciju o realizaciji zaključka od 19.7.2018. godine i zadužila Upravu BH Telecoma d.d. Sarajevo da, u roku od sedam radnih dana, Vladi FBiH i Uredu premijera FBiH dostavi novi sporazum potpisan sa Sindikatom BH Telecoma Sarajevo, koji je u okviru ovlaštenja iz Kolektivnog ugovora, a kojim je prestao da važi Sporazum potpisan 13.6.2018. godine između Uprave BH Telecoma i Sindikata ove kompanije.

Po dostavljanju ovog sporazuma Vlada FBiH će na prvoj narednoj sjednici staviti izvan snage Odluku o prestanku važenja odluke o davanju suglasnosti na Kolektivni ugovor za područje telekomunikacija i izmijeniti raniji zaključak.

Zbog drugih obaveza članova Vlade sjednica je danas prekinuta i bit će nastavljena sljedećeg tjedna.

/HMS/

na vrh članka