Branitelji došli pred Parlament FBiH, nitko iz rukovodstva ih nije primio na razgovor

Branitelji došli pred Parlament FBiH, nitko iz rukovodstva ih nije primio na razgovor

Dvadesetak razvojačenih branitelja je još jutros pred Parlament FBiH da provjeri hoće li sjednice oba doma, sa zakonom o pravima razvojačenih branitelja na dnevnom redu, biti zakazane.

Zasada ih još nitko nije primio jer, navodno, niko od rukovodstva domova nije tu. Razgovarali su samo sa tajnikom Doma naroda Izmirom Hadžiavdićem koji im je, kako su za Avaz rekli, ponovio da je prekršen Poslovnik o radu kada je zakon o pravima razvojačenih branitelja otišao na Komisiju Parlamenta FBiH za usaglašavanje različito usvojenih zakona umjesto da je bio vraćen u Predstavnički dom, za šta borci najviše krive Jasenka Tufekčića (SDA).

Podsjetimo da su borci dali rok do srijede da se zakažu sjednice Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta FBiH. Za srijedu su najavili masovno okupljanje.

U međuvremenu je, kako smo i najavili, ministru za boračka pitanja FBiH Salki Bukvareviću predata peticija za nepriznavanje temeljnih braniteljskih udruženja, koju je potpisalo gotovo 200 boraca s područja općine Ilijaš.

/HMS/

na vrh članka