Hrvatski dom Herceg Stjepana Kosače: Sanira se krov, i Galerija kraljice Katarine uskoro u novome ruhu

Hrvatski dom Herceg Stjepana Kosače: Sanira se krov, i Galerija kraljice Katarine uskoro u novome ruhu

Nakon što su prošle godine završeni radovi na uređenju partera, zelenih površina i pješačke staze te nakon što je fontana zasjala punim sjajem, ovih dana počeli su radovi i na saniranju krovišta Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače.

Uskoro i završetak

Naime, kako doznajemo, Grad Mostar donio je odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za javnu nabavu “Sanacija ljetne pozornice i ravnih krovova” HD HS Kosača, a navedeni poslovi pripali su poduzeću Domena d.o.o. Mostar, piše Večernji list BiH.

Pomoć od Ureda za Hrvate

– Grad Mostar je za saniranje ljetne pozornice i ravnih krovova izdvojilo skoro 70 tisuća maraka, a djelatnici tvrtke Domena trenutačno izvode radove. Uskoro se očekuje i njihov završetak. Također, ovom prigodom sa zadovoljstvom mogu najaviti kako će se uskoro adaptirati Galerija kraljice Katarine Kosače. Za taj projekt od Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske dobili smo sredstva u iznosu od 400.000 kuna. Radovi bi trebali početi već početkom sljedeće godine – kazao nam je Danijel Vidović, ravnatelj Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače. Inače, Grad Mostar za ovaj hram kulture u Hercegovini u ovoj godini izdvojio je 348.500 KM.

Izvor: HMS

na vrh članka