Uskrs radio ljubuski2xl

Sveučilište u Mostaru se oprostilo od profesora Zvonimira Mišetića

Sveučilište u Mostaru se oprostilo od profesora Zvonimira Mišetića

Komemoracija za mr. sc. Zvonimira Mišetića, umirovljenog profesora Sveučilišta u Mostaru održala se na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike. Obitelj i brojni profesori SUM-a okupili su se kako bi odali počast iznimnom profesoru kojega mnoge generacije studenata pamte kao strogo ali pravednog profesora statike. Dr. sc. Željko Stojkić, dekan FSR kazao je kako je Mišetić bio profesor od kojega je učio i koji je tjerao studente da postanu inženjeri i da cijene svoju struku.

„Bio je zahtjevan i poseban. Čovjek cijenjen od svih. Bilo je nekih ljudi koji nisu mogli zadovoljiti njegove kriterije ali je to bio naš profesor. Imao je svoje standarde, mi smo ih ispunjavali i to je danas naša vrijednost“, objasnio je dekan Stojkić te dodao da se upravo u tome ogleda veličina profesora Mišetića.

Dr. sc. Alija Cigić je istaknuo kako je njegov kolega Mišetić bio u svemu poseban te odgovoran u svome poslu.

„Kada je nastao problem, kada su se studenti bunili zbog prof. Mišetića, ja sam rekao da nije problem u Mišetiću nego u nama. Jer da mi radimo kako treba, ne bi se on isticao“, rekao je Cigić i objasnio kako je prof. Mišetič imao neobičan dar za društvenu aktivnost jer je znao pokrenuti mlađe profesore u poslu. 

Na Sveučilištu u Mostaru predavao je do mirovine na Građevinskom fakultetu i Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike, dobivši u međuvremenu i titulu magistra znanosti. Profesora Mišetića mnogi pamte i po tragediji kada je u eksploziji granate u proteklom ratu ostao bez obje noge.

Pogled.ba

na vrh članka