Uskrs radio ljubuski2xl

Dodik: Vučić je Ivaniću pokazao operativni nalog za prisluškivanje iz Sarajeva

Dodik: Vučić je Ivaniću pokazao operativni nalog za prisluškivanje iz Sarajeva

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Kozarskoj Dubici srpskom članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću pokazao operativni nalog iz Sarajeva za prisluškivanje.

“Vučić je tada Ivaniću rekao da to rade njegovi ljudi u Sarajevu. Ispričavam se Vučiću ako ovo nisam trebao reći, ali Ivanić je jučer tražio da mu pokažem dokaz da Obavještajno-sigurnosna agencija /OSA/ BiH prisluškuje dužnosnike Srpske i Srbije. Vučić mu je pokazao sve i Ivanić je imao priliku to pogledati i pročitati i bio je vidno uznemiren zbog toga”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci, javlja Srna.

On je naglasio da je za Republiku Srpsku OSA neprijateljska organizacija, uperena protiv Republike Srpske i srpskog naroda.

“Nažalost, formalni legitimitet tome daje kadar Ivanića i drugih koji su u Sarajevu, jer se bez njih to ne bi moglo dogoditi. Da nije tamo Srba, koji su spremni izdati i biti dio subverzivnih aktivnosti protiv Republike Srpske i Srbije to se nikada ne bi moglo dogoditi”, poručio je Dodik nakon sastanka s ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Dodik je istaknuo da se vlasti u Srpskoj tome suprotstavljaju, te da će vrlo brzo doći vrijeme kada će to pitanje biti postavljeno na dnevni red.

“Ta služba treba biti ukinuta, ona ne postoji po Ustavu BiH kao nadležnost BiH. Ranije su neke vlasti u Republici Srpskoj navodno natjerane da se odreknu naše službe da bi se formirala služba BiH. Mi ćemo izaći iz tog sporazuma, jer neprijateljsku organizaciju treba tako i tretirati, a ne da Srbi tamo rade operativne poslove na praćenju”, naveo je Dodik.

Komentirajući navode da OSA prisluškuje dužnosnike iz Republike Srpske i Srbije, Dačić je rekao da je to nepotrebno jer oni sve govore javno.

“Što to mi radimo tajno protiv nekoga? Ali to pokazuje odnos – umjesto da gradimo odnos povjerenja i zajedničke suradnje, mi idemo toliko daleko da su sigurnosno-obaveštajne aktivnosti usmjerene na Srbiju. Mi ćemo se braniti na svoj način”, poručio je Dačić.

/HMS/

na vrh članka