Tomislav Vrdoljak konzul RH u Livnu

Tomislav Vrdoljak konzul RH u Livnu

Konzul Republike Hrvatske u Livnu bit će Livnjak Tomislav Vrdoljak, bivši dogradonačelnik grada Knina i sadašnji dožupan u Šibensko–kninskoj županiji.

Vrdoljak je rođen 25. rujna 1973. godine u selu Srđevići, općina Livno, gdje je završio osnovno obrazovanje potom Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom.

Katolički bogoslovni fakultet je upisao 1992. godine u Zagrebu, ali po izbijanju rata u BiH odlazi u rodno Livno i priključuje se livanjskoj brigadi “Petar Krešimir IV”, gdje ostaje tri godine.

Po završetku rata nastavlja studij na istom fakultetu i završava ga 1999. godine, stječući zvanje diplomiranog katehete.

Radio je pet godina kao profesor vjeronauka u Kutini, 20 mjeseci u MUP-u RH i 31 mjesec u biblioteci u Kninu gdje je dvije godine i sedam mjeseci obavljao i funkciju zamjenika gradonačelnice Knina.

Nositelj je spomenice Domovinskog rata i medalje “Ljeto 95”. Još kao student postao je član mladeži HDZ-a te bio potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Knina, da bi dogurao do funkcija zastupnika u Hrvatskom saboru i dožupana Šibensko-kninske županije, a sada i do mjesta konzula u Livnu.

Vrdoljak je oženjen i otac dvoje djece.

Podsjećamo, u srijedu su hrvatski premijer Andrej Plenković i hrvatski član predsjedništva BiH Dragan Čović otvorili hrvatski konzulat u Livnu.

/HMS/

na vrh članka