Pitanje branitelja ostaje neriješeno: Tufekčić: Neće biti sjednice u ovom sazivu Parlamenta

Pitanje branitelja ostaje neriješeno: Tufekčić: Neće biti sjednice u ovom sazivu Parlamenta

Jasenko Tufekčić, dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH i predsjednik parlamentarne Komisije za usaglavašanje teksta Zakona o pravima demobiliziranih boraca, za N1 je kazao kako sjednica na kojem bi se raspravljalo o ovom zakonu neće biti u ovom sazivu Parlamenta.

Tufekčić tvrdi da su predsjedavajući oba doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Lidija Bradara i Edin Mušić, obavijestili Vladu FBiH kako se Komisija nije mogla usuglasiti o amadmanima te da je sada sve do premijera i respornog ministra.

"Predsjednici jednog i drugog doma, Edin Mušić i Lidija Bradara, su svojim zajedničkim dopisom obavijestili premijera Federalne vlade da se Komisija nije mogla usuglasti o predloženom tekstu zakona i sav materijal su dostavili Federalnoj vladi. Sad je na premijeru. Vjerojatno spuštanjem na resorno ministarstvo, da se nastave razgovori sa legalnim predstavnicima, a i da se proba doći do najboljeg rješenje", poručuje Tufekčić.

U Federalnoj vladi pak tvrde da nisu dobili obavijest iz Parlamenta i da ne znaju trenutačno što dalje jer su ranije pristali i na objavu registra i formiranje fonda kako bi se osigurao dodatak za demobilizrane branitelje.

Izvor: Bljesak.info

na vrh članka