Evo kako izgledaju glasački listići za listopadske izbore

Evo kako izgledaju glasački listići za listopadske izbore

Krajem kolovoza isporučena je prva pošiljka glasačkih listića za osobe koje će glasati izvan Bosne i Hercegovine na ovogodišnjim Općim izborima koji se održavaju 7. listopada.Uoči početka predizborne kampanje neki politički akteri iz naše zemlje održali su skupove izvan granica BiH s ciljem pridobivanja povjerenja bh. dijaspore, a ta brojka nije mala s obzirom na to da pravo glasa u dijaspori ima više od 80.000 osoba.

Taj broj je znatno porastao u odnosu na lokalne izbore prije dvije godine kada se registriralo čak 15.000 birača manje. 

Građani s pravom glasa na Općim izborima 7. listopada na svojim glasačkim listićima moći će glasati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Zastupnički dom Parlamenta FBiH, Narodnu skupštinu RS-a, predsjednika i potpredsjednike RS-a i županijske skupštine.

A da ništa ne može bez grešaka i problema potvrdilo je Središnje izborno povjerenstvo BiH, koja je tijekom kontrole procesa pakovanja glasačkih paketa za birače izvan BiH utvrdila da je za manji broj birača za nivo Predsjedništva BiH greškom otpremljena pogrešna kombinacija glasačkih listića, piše Klix.

"Pozivamo birače registrirane da glasaju putem pošte da sadržaj glasačkog paketa usporede s tipom glasačkih listića u instrukcijskom pismu pa ako ima neslaganja da o tome odmah obavijeste SIP BiH na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi dobili jasno uputstvo u vezi s ostvarivanjem biračkog prava", naveli su iz SIP-a.

Pogled.ba

na vrh članka