Novalić: Federalna vlada nadmašila svjetski standard

Novalić: Federalna vlada nadmašila svjetski standard
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić ističe da je svjetski standard u mandatu svake vlade reforma jedne od tri velike oblasti, a da je aktualna Federalna vlada istovremeno krenula u tri velika reformska procesa.
 
''Vlada koju predvodim uspjela je završiti reformu radno-pravnog zakonodavstva, mirovinskog sustava, a otpočela je i treću reformu, koja se tiče zakona o doprinosima i porezima'', izjavio je Novalić.
 
Smatra kako je Vlada FBiH, uz mnogobrojne opstrukcije i složenu strukturu u Federaciji BiH i odnosima unutar koalicija u Parlamentu FBiH i Vladi, ipak ostvarila značajan rezultat.
 
''Dokaz tomu je podatak da je, zbog 'šume' kontradiktornih propisa iz oblasti mirovinskog i invalidskog osiguranja, tijekom 2015. i dijelom 2016. godine, došlo do značajnog porasta broja umirovljenika zbog takozvanog povoljnijeg umirovljenja, što je 29. studenog 2016. godine rezultiralo akumuliranim gubitkom Federalnog zavoda mirovinskog i invalidskog osiguranja u iznosu od gotovo 227 milijuna KM'', naveo je Novalić.
 
''Donošenjem ovog zakona, koji je reformski i usklađen s EU regulativama'', podsjeća Novalić, ''predviđeno je trezorsko poslovanje federalnog Zavoda MIO, čime se jamči stabilnost i sigurnost isplate mirovina bez kašnjenja''.

Izvor: Bljesak.info
na vrh članka