Čavara s Dicksonom: Potrebno je osigurati uvjete da svaki konstitutivni narod bira svoje legitimne predstavnike

Čavara s Dicksonom: Potrebno je osigurati uvjete da svaki konstitutivni narod bira svoje legitimne predstavnike

Jučer je u Sarajevu, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, kao šef izaslanstva BiH pri Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, razgovarao je s članovima promatračke misije Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, predvođene Stewartom Dicksonom, tematskim glasnogovornikom za promatranje lokalnih i regionalnih izbora.

Sastanku je nazočila i dopredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, koa tajnik izaslanstva BiH pri Kongresu Vijeća regionalnih i lokalnih vlasti Vijeća Europe.

Uz razgovor o aktualnoj političkoj situaciji u Federaciji BiH i BiH, na sastanku je posebno razgovarano o predstojećim Općim izborima.

Dickson je istaknuo kako je osnovni zadatak promatračke misije praćenje procesa prije, tijekom i nakon Općih izbora, posebice na županijskoj razini. Također, izrazio je nadu da će određena izborna pitanja biti riješena u narednom razdoblju, kako bi došlo do poboljšanja izbornog procesa u BiH.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara upoznao je članove promatračke misije s aktualnom političkom situacijom u Federaciji BiH i BiH te istaknuo kako je potrebno osigurati uvjete da svaki konstitutivni narod bira svoje legitimne predstavnike.

/HMS/

na vrh članka