​Sud čeka da Ljubovića preboli srce, a on se voza u hitnoj po Stocu

​Sud čeka da Ljubovića preboli srce, a on se voza u hitnoj po Stocu

Na Općinskom sudu Čapljina 18. i 19 rujna trebao je biti nastavljen glavni pretres u predmetu „Kaplan i ostali“, pozvano je desetak svjedoka, no sve je u zadnji čas otkazano zbog toga što je drugooptuženi Ahmet Ljubović sudu u Čapljini dostavio dokumentaciju da je bolestan i neće moći doći. Ljubović je inače djelatnik hitne u Stocu, a to je već drugi put da se pretres odgađa zbog njegove navodne bolesti.

Bolovanje

Sud u Čapljini i dalje je u uvjerenju da je Ljubović bolestan, premda ga je jedan naš čitatelj jučer fotografirao na radnom mjestu i u radnom odijelu, te fotografiju dostavio redakciji uz komentar „Sud čeka da Ljubovića ‘preboli’ srce, a on se voza u hitnoj po Stocu“. Upitani do kojeg je datuma Ljubović dostavio bolovanje i ima li novoga termina za suđenje na Općinskom sudu Čapljina su odgovorili: „Prema obavijesti postupajuće sutkinje u ovom predmetu, nije poznato do kada je Ljubović na bolovanju, pa samim tim se ne može ni odrediti novi termin za suđenje“, potvrdila je jučer Dnevnom listu tajnica suda u Čapljini Davorka Doko. Iz njezina odgovora je razvidno da je sud u Čapljini i dalje u uvjerenju da je Ljubović bolestan, odnosno da isti, ako je uopće i imao tegoba prošli tjedan, sud nije izvijestio da je počeo raditi i samim time nema prepreka da se pretres nastavi.

Prolongiranje

Podsjetimo, 18. i 19. rujna trebao je biti nastavljen glavni pretres u predmetu „Kaplan i ostali“, gdje se Salmiru Kaplanu, Ahmetu Ljuboviću i Demiru Mahmutćehajiću sudi za fizičke napade na nositelje izbornog procesa u Stocu, te prekid izbora i uništavanje izbornih isprava i prostorija u kojima su se izbori odigravali. Već je odavno jasno da se iznalaze svi mogući načini da se proces na Općinskom sudu u Čapljini prolongira, odnosno u njegovu završnicu ne ulazi do 7. listopada, tim više što su na dnevnom redu za svjedočenje i članovi Središnjeg izbornog povjerenstva. Kontaktirali smo jučer i predmetnog tužitelja Spomenka Jukića. Kratko je kazao da mu nije dostavljen podatak do kada je Ljubović na bolovanju, jer o istome nije obaviješten sa Općinskog suda Čapljina. Inače, to nije prvi put da Ljubović nedolazak na sud pravda bolešću, budući da je isto učinio već u ožujku, kada je glavni pretres zbog njegova bolovanja pomjeran s 5. na 19. ožujak. Tim više što je uposlenik hitne, veća je sumnja da medicinska stanja koristi da prolongiranje suđenje u Čapljini, koje traje dvije godine. 

Izvor: Pogled.ba

na vrh članka