Izetbegović u New Yorku: BiH očekuje kandidatski status za članstvo u EU

Izetbegović u New Yorku: BiH očekuje kandidatski status za članstvo u EU

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović susreo se u New Yorku s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Antoniom Guterresom, s kojim je razgovarao o trenutnoj političkoj situaciji te napretku koji je BiH ostvarila na putu euroatlantskih integracija.

Izetbegović je naglasio da BiH očekuje dobivanje kandidatskog statusa za članstvo u Europskoj uniji, te aktivaciju Akcijskog plana za članstvo (MAP) na putu prema Sjevernoatlantskom savezu (NATO).

Guterresa je Izetbegović informirao i o razini provedenih reformi, te napretku bh. ekonomije, a razgovarano je o odnosima u regiji i njihovim refleksijama na Bosnu i Hercegovinu.

Suradnja BiH i Ujedinjenih naroda obostrano je ocijenjena vrlo dobrom, a sugovornici su istaknuli posebnu važnost projekta “Dijalog za budućnost – promocija suživota i različitosti u BiH”, koji bi se u drugoj fazi trebao proširiti i na zemlјe regije.

Predsjedavajući Izetbegović naglasio je posvećenost BiH provedbi UN-ovog Programa održivog razvoja “Agenda 2030”, priopćeno je danas iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

/HMS/

na vrh članka