Nakon što je sjednica završena, Bošnjaci “izglasali” zakon

Nakon što je sjednica završena, Bošnjaci “izglasali” zakon

Nakon što je predsjedateljica federalnog Doma naroda, Lidija Bradara, zaključila 22. izvanrednu sjednicu tog Doma, Jasenko Tufekčić, SDA-ov dopredsjedatelj nastavio je s predstavom za javnost.

Tufekčić je i nakon što je sjednica formalno-pravno završena inicirao da se Klub Bošnjaka i izaslanici birani bošnjačkim glasovima u Klubu Srba izjasne o predloženom zakonu o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu FBiH.

Predloženi zakon dobio je “potporu” u Klubu Bošnjaka i Ostalih, odnosno ukupno 29 izlasnika koji su i nakon zaključivanja sjednice ostali u dvorani.

Inače, predloženi Zakon o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu FBiH danas na 22. izvanrednoj sjednici nije dobio potporu u klubovima u Domu naroda i prema tome, Zakon je, prema riječima predsjednika FBiH “pao”. Čavara je pojasnio kako je formiranje Zajedničkog povjerenstva oba doma parlamenta FBiH koje bi trebalo usuglasiti tekst zakpna neustavno, jer Zakon, o kojem se glasovalo po proceduri vitalnog nacinalnog interesa nije usvojen, prensi HMS.

Sjednica federalnog Doma naroda zaključena je prije nepunih sat vremena, a preostali bošnjački izaslanici nastavili su s predstavom za javnost.

/HMS/

na vrh članka