Gospa u Međugorju: Primili ste obilje darova i plodova mojim dolaskom

Gospa u Međugorju: Primili ste obilje darova i plodova mojim dolaskom

Gospina poruka u Međugorju 25. rujna 2018., preko vidjelice Marije Pavlović Lunetti. 

„Draga djeco! I priroda vam pruža znakove svoje ljubavi preko plodova koje vam daje. I, vi ste mojim dolaskom primili obilje darova i plodova. Dječice, koliko ste odgovorili mom pozivu, Bog zna. Ja vas pozivam: Nije kasno, odlučite se za svetost i život s Bogom u milosti i miru! Bog će vas blagosloviti i dati vam stostruko, ako se u Njega ufate. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

U Međugorju je o 11. obljetnici smrti fra Joze Vasilja otkrivena spomen ploča na zidu njegove rodne kuće. Ploču su dali postaviti braća franjevci i fra Jozina obitelj, a izradio ju je klesar Mile Marić iz Čitluka. 

Prvo je u crkvi sv. Jakova za fra Jozu slavljena sv. misa zadušnica, a potom je u dvorištu rodne kuće upriličena skromna svečanost na kojoj su se okupili braća franjevci, časne sestre, njegova rodbina i prijatelji.

Odsutnog provincijala hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteku zastupao je provincijalni vikar fra Ivan Ševo koji je biranim i toplim riječima podsjetio na fra Jozin život koji je bio u znaku samoprijegornog služenja Bogu i bratu čovjeku, čime je fra Jozo obogatio svoju Franjevačku zajednicu i opću Crkvu, od svoje Hercegovine do Konga u Africi. 

Fra Ivan je potom ploču blagoslovio i otkrio, izražavajući želju da se i na taj način u vremenu brzog zaborava bolje čuva uspomena na posebne i zaslužne ljude kao što je bio fra Jozo.

misija / medjugorje.hr

na vrh članka