23 milijuna kuna iz proračuna za hrvatski narod u BiH

23 milijuna kuna iz proračuna za hrvatski narod u BiH

U utorak 12. rujna u prostorijama Hrvatice matice iseljenika održano je potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za financiranje programa i projekata od posebnog interesa za hrvatski narod u BiH.Oko 23 i pol milijuna kuna iz državnog proračuna dobilo je 88 programa i projekata.U 2017. godini potporu je dobilo 88 programa i projekata koji su od posebnog interesa za Hrvate u Bosni i Hercegovini: 30 programa i projekta iz područja kulture, 22 iz područja obrazovanja i znanosti, 14 iz područja zdravstva te 22 programa i projekta iz ostalih područja.

Tom je prigodom državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike HrvatskeZvonko Milas izrazio uvjerenje kako će potpomognuti projekti i programi polučiti svoj cilj, a to je podizanje kvalitete života Hrvata u BiH, njihovu dobrobit i prosperitet: "Ovi projekti pokazuju da potencijala ima – ima znanja, sposobnosti i volje. I ono što je najvažnije svi će biti realizirani u suradnji s udrugama, zajednicama, značajnim institucijama Hrvata u BiH, s predstavnicima lokalne i županijske vlasti, što pokazuje da je jedinstvo hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj neupitno."

Uz Zvonka Milasa, državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, potpisivanju Ugovora, između ostalih su nazočili: Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture, Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, Matko Glunčić, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Nikola Mažar, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Željko Glasnović, potpredsjednik saborskog Odbora za Hrvate izvan RH, Denis Kovačič, pomoćnik ministra zdravlja te NJ.E. Renata Paškalj, veleposlanica Bosne i Hercegovine u Republici

Hrt.hr

Video sadržaj

na vrh članka