Kljuić: Sramota je da Komšić imenuje veleposlanika u Vatikanu

Kljuić: Sramota je da Komšić imenuje veleposlanika u Vatikanu

Gostujući na Face TV-u nekadašnji predsjednik HDZ-a BiH Stjepan Kljuić rekao je kako je glavni problem BiH socijalno stanje, nepoštivanje zakona i nepoštivanje jednakopravnosti naroda.

On je kao primjer rušenja jednakopravnosti naroda naveo slučajeve u kojima se bošnjački političari izjašnjavaju kao Hrvati kako bi došli do određenih pozicija, osobito hrvatskim mjesta u Doma naroda Federacije BiH. 

- Ako nekakav Enes ili oni tamo iz Goražda hoće da budu članovi Doma naroda iz reda Hrvata samo promjenu nacionalnost. Gledam Zlatka Miletića, glavnog tajnika DF-a, znam ga dobro, bio policajac, danas se deklarira kao Hrvat. Ovaj novoizabrani član Predsjedništva BiH navodno u ime Hrvata, ponovo će isprazniti kabinet i neće ostati u njemu nijedan Hrvat. Počet će ponovo imenovati veleposlanike u ime Hrvata. Prošli put je postavio veleposlanike u Rimu, Vatikanu, što je sramota, pa u Pragu... Dakle, tu nema ni profesionalnog osjećaja, niti za jednakopravnost naroda - rekao je Kljuić tijekom gostovanja kod Senada Hadžifejzovića. 

Ako je Stjepan Kljuić prepoznao ovaj problem i ovako dramatično upozorava na njega, onda je jasno što samoprozvana "građanska" opcija radi Hrvatima u BiH. Kljuić je ponovio kako BiH može napredovati samo ako su sva tri naroda jednakopravna, a to je temelji uvjet za početak rješavanja drugih pitanja kao što je smanjenje nezaposlenosti, rast plaća, novi razvojni projekti. 

Nakon ovakvih izjava vjerojatno će i Kljuić postati nepoželjna osoba u brojnim sarajevskim medijima koji podržavaju politiku SDP-a i DF-a koja vodi u zatiranje prava Hrvata. U biti, ove stranke rade posao koji im je povjerila SDA i zato će u konačnici biti nagrađeni brojnim pozicijama, naravno, onima koje su trebale pripasti legitimnim hrvatskim predstavnicima. 

Pogled.ba

na vrh članka