Boris Jerinić isključen iz SDS-a

Boris Jerinić isključen iz SDS-a

Vukota Govedarica, predsjednik Srpske demokratske stranke, isključio je Borisa Jerinića iz članstva stranke zbog teže povrede Statuta i djelovanja suprotnog službenim stavovima Srpske demokratske stranke, pišu Nezavisne novine.

“Nepoštivajući Statut i odluke Glavnog odbora stranke, Jerinić duži period djeluje protiv interesa Srpske demokratske stranke. Jerinić je jučer, u pratnji gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića i Uroša Gostića, sudjelovao na  sastanku s izaslanstvom  Saveza nezavisnih socijaldemokrata iako nije imao ovlaštenje stranačkog tijela da se na tome sastanku pojavi”, kaže se u priopćenju SDS-a  i dodaje da je na tom sastanku, kako je najavio glasnogovornik SNSD-a, donesena odluka da izaslanici SDS-a iz Doboja politički rad nastave u klubovima SNSD-a u PS BiH i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, što je suprotno Statutu i službenim stavovima SDS-a.

Govedarica je poručio članovima i simpatizerima SDS-a da će učiniti sve da stranku sačuvaju od mešetara i trgovaca.

“Srpsku demokratsku stranku sačuvat ćemo dosljednom politikom i nećemo dozvoliti da nas neodgovorni pojedinci izruče onima koji žele da SDS nestane, ujedno praveći od lažnih patriota nacionalne heroje“, naveo je Govedarica.

Podsjećamo , Govedarica je iz članstva SDS-a ranije isključio Kostadina Vasića, koji od jučer djeluje u Ujedinjenoj Srpskoj, i Obrena Petrovića, koji će u narednom mandatu biti zastupnik  u Klubu SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

/HMS/

na vrh članka