Izetbegović sa SDP-om i DF-om najavio sastanak o formiranju vlasti na razini entiteta i države

Izetbegović sa SDP-om i DF-om najavio sastanak o formiranju vlasti na razini entiteta i države

Predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA), Socijaldemokratske partije (SDP) i Demokratske fronte (DF) idućeg tjedna održat će sastanak na kojem će razgovarati o formiranju vlasti na razini države BiH i entiteta FBiH, potvrdio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.On je u intervjuu za TV1 kazao da će se ponuda SDA bazirati na miru, stabilnosti, ideološkom pomirenju, reformama, NATO putu i u konačnici masovnoj izgradnji.

Na tim sastancima SDA se neće ponašati sebično. Dakle, neće govoriti o nekim foteljama i pozicijama. Važno je da bitne pozicije uzmu kompetentni ljudi koji mogu to uraditi, rekao je Izetbegović.

Potvrdio je da će sastanak s delegacijom SDP-a biti održan već u utorak, a idućeg tjedna (ponedjeljak ili srijeda) predstavnici SDA sjest će za isti stol i s delegacijom DF-a.

Istaknuo je kako je potrebno definirati jasan program koji neće biti difuzan i u kojem će se jasno precizirati što će se raditi u sljedeće četiri godine, prenosi Klix.

"Potrebno je da što više jakih stranaka bude u vlasti. A ne onih koje imaju jednog ili dva zastupnika. Naravno, i oni su dobrodošli kao i svatko tko želi ovoj zemlji dobro. Što se tiče SDA, mi ćemo to raširiti maksimalno pa da imamo što manje onih koji prave otpor. Dijelit ćemo vlast da ne bismo dijelili zemlju", kazao je Izetbegović.

Pogled.ba

na vrh članka