Europarlamentarac Gahler: Bošnjaci su glasovali za Komšića jer on zastupa njihovu političku opciju

Europarlamentarac Gahler: Bošnjaci su glasovali za Komšića jer on zastupa njihovu političku opciju

Mogu zamisliti da su se neki Bošnjaci odlučili za Komšića jer on zastupa njihovu političku opciju i jer im se nije dopao kandidat SDA rekao je Michael Gahler, član vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta i zastupnik CDU-a u klubu Europske pučke stranke Europskog parlamenta.

Gahler je za Deutsche Welle izjavio da je jako kritičan prema aktivnostima koje poduzima Erdogan kako u Bosni i Hercegovini  tako i izvan nje, ali da je “izbor Komšića odluka birača”.

“Ja ne mogu ocjenjivati je li boravak Erdogana u BiH pred izbore doveo do izbora Komšića. Ja ne mogu zaviriti u glave bh. glasača. Ali mogu zamisliti da su se neki Bošnjaci odlučili za Komšića jer on zastupa njihovu političku opciju i jer im se nije dopao kandidat SDA. Ali birači su slobodni glasati za koga hoće i ja ne mogu kritizirati takav ishod izbora”.

Gahler je uz to podcrtao da je Komšić i ranije dva puta kao predstavnik hrvatskog naroda biran u Predsjedništvo BiH te da se ipak ne može točno znati koji su sve birači u BiH glasali za njega.

“Kao europski zastupnik ja nisam neko tko galami na birače. Dakle nije moja zadaća kritizirati  birače”, istakao je Gahler.

/HMS/

na vrh članka