Čović: HDZ će imati minimalno četiri, a vjerojatno i pet izaslanika u Domu naroda Parlamenta BiH

Čović: HDZ će imati minimalno četiri, a vjerojatno i pet izaslanika u Domu naroda Parlamenta BiH

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović rekao je nakon sjednice Predsjedništva HDZ kako će HNS imati sigurno četiri, a vjerojatno i pet izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.Čović je rekao da je na današnjoj sjednici bilo govora o formiranju vlasti na svim razinama, među kojima je i dogovor u vezi s konstitutivnom sjednicom Doma naroda BiH.

"Vjerujemo da ćemo, kada je u pitanju razina BiH, u narednih sedam imati mandatara za sastav Vijeća ministara BiH", kazao je Čović.

On je rekao da će u srijedu biti formirana zakonodavna vlast u FBiH, a da izvršna vlast trenutno postoji te da će HDZ tražiti partnera s kojim će provesti programe i riješiti problem izbornog zakonodavstva.

Na pitanje tko će biti imenovan na ključne pozicije u FBiH, Čović je rekao da ne bi komentirao špekulacije. On je rekao da će HDZ poslati SIP-u imena pet izaslanika za Dom naroda BiH, te da će HDZ BiH sigurno imati četiri izaslanika , a vjerojatno i pet. Kako kaže, njegova želja je bila da tu budu dvije dame.

On je rekao da se Lidija Bradara žrtvovala i ostala na čelu Doma naroda FBiH usprkos tome što je dobila mandat u Zastupničkom domu FBiH.

"Kada se sve završi iće na novo mjesto, neće ostati na ulici i neće koristiti bijeli kruh", rekao je Čović, prenosi Klix.ba.

Pogled.ba

na vrh članka