Dodik: Tvrdnje Džaferovića i Komšića izmišljanje su i izigravaju javnost

Dodik:  Tvrdnje Džaferovića i Komšića izmišljanje su i izigravaju javnost

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su dužnosnici iz zemalja koje jesu i koje nisu članice NATO-a rekli da MAP nije uvjet za formiranje Vijeća ministara, te da su tvrdnje prvog i drugog bošnjačkog člana Predsjedništva o tome, izmišljanje i izigravanje javnosti.

“Ono što oni kažu više govori o njima nego o meni. Reći da su MAP i NATO uvjeti za formiranje Vijeća ministara je izmišljanje i izigravanje javnosti jer su i dužnosnici zemalja koje nisu članice NATO-a, a i onih koje to jesu, rekli da MAP nije uvjet za formiranje Vijeća ministara. To je rekao i predsjednik Turske koji je pozvao da Vijeće ministara bude formirano što prije”, rekao je Dodik.

Kako prenosi Srna, on je ocijenio neprimjerenim da mu članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović drže bilo kakva predavanja.

Govoreći o formiranju Vijeća ministara, Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je za “Glas Srpske” da su spremni odmah zakazati sjednicu i da taj proces krene bez ikakvih uvjetovanja.

“Samo neka kažu kada su spremni na taj potez, a te njihove žalbe koje spominju neka ostave za sebe”, rekao je Dodik koji je ranije isticao da je jedini kandidat za predsjedatelja Vijeća ministara kadar SNSD-a Zoran Tegeltija i da nitko nema ništa protiv tog prijedloga.

Prema saznanjima ovog lista, Vijeće ministara u tehničkom mandatu neće više zasjedati jer hrvatski ministri neće dolaziti na sjednice.

/HMS/

na vrh članka