Otkrivena nova lokacija prihvatnog centra za migrante u BiH

Otkrivena nova lokacija prihvatnog centra za migrante u BiH

Nova lokacija prihvatnog migrantskog centra u Krajini koja mogla bi biti na Izačiću u blizini istoimenog Graničnog prelaza i granice s Hrvatskom.O tome zasad ne postoji definitivna odluka, nego je jedna od opcija koja se razmatra.

Neslužbeno, na ovom području nalazi se zemljište u vlasništvu Grada, a ta lokacija mogla bi odgovarati zamisli i preporukama vlasti USŽ i Gradskog vijeća.

Kao bliža lokacija spomenuto je područje Baljevca koje se granični s nekadašnjom pistom vojnog aerodroma Željava, 20 km udaljenom od granice s Hrvatskom.

To je neslužbeno spomenuo i premijer USŽ Mustafa Ružnić govoreći o širem području prema Graničnom prijelazu Izačić, ali se ogradio riječima kako još uvijek nije poznata parcela i katastarska čestica.

Naime, proteklih tjedana traži se nova lokacija za migrante koja bi zadovoljila uvjet da se između nje i granice s Hrvatskom ne nalaze urbana područja Bihaća. Osim ove, administracija Grada Bihaća ispitivala je mogućnosti za lociranje prihvatnog migrantskog centra i na području naselja Skočaj, Međudražje, Lohovo u blizini Graničnog prelaza Užljebić.

Prema nekim neslužbenim informacijama, ova opcija je izglednija s obzirom na to da bi smještanje novog migrantskog centra prema Izačiću moglo dovesti do eventualnih poteškoća s odvijanjem prometa na Graničnom prelazu, no kao problem ispostavlja se to što na ovom području nema gradskog zemljišta, a gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić ne želi biti predmet sumnji u trgovinu utjecajem.

Kao što je poznato za 8. svibnja planirana je sjednica Gradskog vijeća (GV) Bihać na kojoj će i službeno biti priopćena nova lokacija za prihvatni migrantski centar, javlja Klix.ba.

Pet dana kasnije je i sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH posvećena migrantskoj situaciji u Krajini koju su inicirali poslanici iz USŽ.pogled.ba

na vrh članka