DF: Istovremeno formirati i Vijeće ministara i Vladu FBiH

DF: Istovremeno formirati i Vijeće ministara i Vladu FBiH

Predsjedništvo Demokratske fronte (DF) analiziralo je na današnjoj sjednici aktualnu političku situaciju u BiH, s posebnim osvrtom na procese formiranja vlasti, kako na razini države (Vijeće ministara BiH), tako i na federalnoj razini (Vlada Federacije).

– Zaključeno je da će se ova stranka zalagati da se ti procesi vode istovremeno, jer se jedino tako može ostvariti kontinuitet vlasti i spriječiti svi pokušaji da se nakon formiranja Vijeća ministara „ukoči“ proces formiranja federalne vlade – priopćeno je iz DF-a, prenosi Fena.

Predsjedništvo Demokratske fronte smatra da trenutni status Bosne i Hercegovine, koja je u MAP-u od Samita u Talinu 2010. godine, nije nešto o čemu bi se trebalo pregovarati s bilo kim, uključujući Milorada Dodika.

Što se tiče eventualnog formiranja Pokreta socijalne pravde i demokracije, Predsjedništvo DF-a je zauzelo stav da je to „zadnji pokušaj okrupnjavanja lijevih i građanskih snaga s ciljem da ovu zemlju u potpunosti ne progutaju etnonacionalni koncepti vlasti po kojem bi uslijedila, na istim principima zasnovana podjela države“.

– Uz sve nedostatke i neke nespretne korake koji su do sada učinjeni, smatramo da bi ovaj pokret mogao privući brojne čestite i poštene građane iskrenih i dobrih namjera – navode iz DF-a.

Predsjedništvo Demokratske fronte osuđuje aktivnosti nove većine u Gradskom vijeću Grada Zenica, „čiji je osnovni cilj ostvarivanje osobnih interesa, a što se pokazalo na pokretanju inicijative za smjenu aktualnog predsjedatelja Gorana Bulajića“.

Predsjedništvo daje podršku Bulajiću i diže glas protiv prakse u kojoj osobni (obiteljski) interes ima prednost nad interesom građana Zenice – priopćeno je iz DF-a.

/HMS/

na vrh članka