Gradi se tunel Nevesinje - Mostar

Gradi se tunel Nevesinje - Mostar

Skupština općine Nevesinje usvojila je zaključak da se rehabilitacija i izgradnja magistralnog puta M 6.1 prema Mostaru i povezivanje općine Nevesinje i istočne Hercegovine s Кoridorom Vc odredi kao strateški infrastrukturni prioritet.Načelnik općine Milenko Avdalović zadužen je da podnese inicijativu Vladi Republike Srpske za preusmjeravanje novčanih sredstava s projekta „Modernizacija regionalnog puta Nevesinje – Berkovići“ na projekt „Rehabilitacija i izgradnja dijela magistralnog puta koji spaja istočnu Hercegovinu s Кoridorom Vc“, prenosi Hercegovina press. U zaključku je navedeno da je magistralna prometnica prema Mostaru u lošem stanju i da se prema Vladi uputi inicijativa da se pronađe rješenje za izgradnju ove prometnice. 

"Izgradnjom tunela riješio bi se prevoj Grebak, smanjila dužina postojeće dionice i povećala sigurnost korisnika prometnice", navodi se u Zaključku. Dodaje se da lokalna zajednica podnošenjem inicijative ne odustaje od modernizacije prometnice Nevesinje – Berkovići budući da podržava realizaciju projekta izgradnje vjetroparka Trusina. U sklopu ovog projekta radit će se rekonstrukcija prometnice prema lokalitetu Trusina, obrazloženo je u Zaključku koji će biti upućen Vladi RS.

Načelnik Avdalović naglasio je da je otvorena mogućnost da se napravi povijesni poduhvat priključenja općine na Кoridor Vc. Rekao je da je razgovarao s mještanima Trusine koji se protive inicijativi, ali smatra da je izgradnja prometnice prema Mostaru kao jedna od najfrekventnijih u Hercegovini, u ovom trenutku prioritet općine.

U Nevesinju je već rađeno idejno rješenje za tunel prema Mostaru.

Pogled.ba

na vrh članka