Špirić: Vijeće ministara pretvoreno u zavod za zapošljavanje

Špirić: Vijeće ministara pretvoreno u zavod za zapošljavanje

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas da podaci kojima raspolaže pokazuju da je u veljači ove godine na platnom spisku institucija BiH bilo 538 ljudi više nego u rujnu 2018, navodeći da to znači da se Vijeće ministara u tehničkom mandatu pretvorio u zavod za zapošljavanje.

– Ovi brojevi pokazuju zašto se ne dopušta formiranje vlasti jer je nakon izbora krenuo stampedo u zapošljavanju, pa je odlaze Vijeće ministara požurio uhljebiti svoj kadar i ispuniti predizborna obećanja o novim radnim mjestima, ignorirajući obaveze preuzete kod Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke – rekao je Špirić Srni.

Prema njegovim riječima, ministri iz SDS-a i PDP-a u Vijeću ministara su se od preuzimanja funkcija borili za fotelje sebi bliskim ljudima i zbog toga trgovali rukovodećim pozicijama u ključnim institucijama gdje su na čelu bili Srbi i prepustili ih drugim narodima, kao što je bio slučaj u Agenciji za identifikaciju dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka ili Direkciji za europske integracije.

– Sada se opiru formiranju vlasti u zajedničkim tijelima samo da bi popunili preostale rukovodeće pozicije i tako nastavili kontrolirati institucije i nakon odlaska – naglasio je Špirić.
On je naveo da je pred odlazak ovog Vijeća ministara na proračunu institucija BiH 22.350 ljudi, od kojih je skoro 12.500 u administraciji i policijskim agencijama, a 9.880 u Oružanim snagama, dok su raspisani natječaji za prijem još 150 policajaca i niz natječaja za popunu mjesta u državnoj službi.

/HMS/

na vrh članka