Tim Mostar 2024: Ne želimo komentirati izjave za ili protiv gradova koji se također bore za tituli EPK 2024

Tim Mostar 2024: Ne želimo komentirati izjave za ili protiv gradova koji se također bore za tituli EPK 2024

Tim Mostar 2024 predano radi na izradi finalne knjige u kandidaturi Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine i ne želi komentirati pojedine izjave usmjerene za ili protiv gradova koji su zajedno s nama u borbi za dobivanje titule EPK 2024, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Iz organizacijskog tima “Mostar 2024” ponovno  žele istaknuti kako je ideja mostarske kandidature za EPK 2024. ujedinila cjelokupan kulturni sektor Mostara, od vladinih i nevladinih organizacija i pojedinaca u kulturi do novinara i običnih građana.

“Jedinstveni smo u stavu kako trebamo poduzeti sve da Mostar postane Europska prijestolnica kulture. Početkom tjedna objavili smo ljetni program mostarske kulturne scene s više od sto iznimno kvalitetnih programa”, priopćeno je iz tima Mostar 2024.

U priopćenju se navodi da se kroz kandidaturu Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine, uz milijune turista koji u ljetnom periodu posjete Mostar, u grad na Neretvi žele privući i Sarajlije, Banjalučani, Trebinjci, Zeničani, Tuzlaci… i svi ostali dobronamjernici!

-Gradska administracija i predstavnici kulturne scene i građana, ujedinjeni u Forum Mostar 2024 snažno podržavaju kandidaturu našega grada za EPK i u tituli EPK svi mi vidimo svoju milenijsku priliku ne samo za integraciju i reurbanizaciju našega grada i građana, nego i cijele Bosne i Hercegovine, priopćeno je.

“Slogan naše kandidature je “Sve je premostivo”, stoga smo uvjereni kako se, ako imamo jasno usmjerenje i hrabrost da viziju pokušamo pretvoriti u stvarnost – sve naše unutarnje razlike i specifičnosti mogu premostiti i ugraditi u zajednički europski okvir i identitet”, stoji u priopćenju organizacijskog tima Mostar 2024.

Mostar je jedini grad u Bosni i Hercegovini koji je zadržao svoju multikulturalnost i želi je dodatno graditi i učvršćivati pa je interkulturalnost okosnica svih naših projekata u okviru kandidature za Europsku prijestolnicu kulture. Isto tako, želja  je, navode organizatori, da Mostar bude integrativni faktor svih ostalih područja u cijeloj BiH.

“Mnogi europski gradovi, osvjedočeni prijatelji Mostara, prepoznali su ove vrijednosti i dali podršku mostarskoj kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture pa se nadamo kako društvena i politička podrška ovome projektu unutar Federacije BiH i cijele Bosne i Hercegovine, usprkos nekim nerazumijevanjima i opstrukcijama, ipak neće izostati”, poručuju iz organizacijskog odbora “Tim Mostar 2024”, te dodaju:

-Mostar i Bosna i Hercegovina mogu i zaslužuju bolje, navodi se u priopćenju tima Mostar 2024.

/HMS/

na vrh članka