Crnadak zahvalio Čeferinu za brzo uklanjanje zastave s ljiljanima

Crnadak zahvalio Čeferinu za brzo uklanjanje zastave s ljiljanima

Nakon pisma koje je ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak uputio predsjedniku UEFA-e Aleksandru Čeferinu zbog pogrešne zastave BiH na postolju trofeja koji se dodjeljuje pobjedniku UEFA Lige Europe, Čeferin je reagirao na dan finalne utakmice.U odgovoru ministru Crnatku, koje je poslano na dan finalne utakmice UEFA Lige Europe - 29. svibnja, Čeferin je zahvalio Crnatku za reakciju i ispričao se ljudima u BiH koje je pogrešna zastava na peharu uvrijedila.

Predsjednik UEFA-e je potvrdio u pismu, koje je stiglo u MVP BiH diplomatskim putem, da će slučaj biti riješen do finalne utakmice, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Nakon što se u medijima pojavila fotografija trofeja koji se dodjeljuje pobjedniku UEFA Lige Europe, a na kojoj se nalazi zastava BiH s ljiljanima, Crnadak je uputio hitan dopis u kojem je naveo da se radi o zastavi koja simbolizira samo jedan narod, a vrijeđa druge narode koji žive u BiH.

Ministar je naveo da u BiH žive Srbi, Bošnjaci, Hrvati i ostali, te da je zastava na postolju pehara korištena tijekom rata u BiH - od 1992. do 1995. godine. 

Podsjetio je da je BiH službenu zastavu dobila 1998. godine i zamolio da se prije finalne utakmice ona utisne u postolje pehara.

Crnadak je zahvalio Čeferinu za razumijevanje i brzu reakciju, uz želju za nastavak i unapređenje sportske suradnje, prenosi Dnevnik.ba

Pogled.ba

na vrh članka