Košarac: SNSD ne opstruira rad Zastupničkog doma Parlamenta BiH

Košarac: SNSD ne opstruira rad Zastupničkog doma Parlamenta BiH

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Staša Košarac (SNSD) smatra da ta stranka ne opstruira rad tog zakonodavnog tijela, iako nitko iz nje nije prisustvovao sjednici.

“To je notorna neistina. Od prvog dana smo u potpunoj funkciji kako bi spriječili nelegitimno predstavljanje RS-a na državnoj razini”, poručio je.

Istaknuo je da su danas održali sjednicu Kluba zastupnika SNSD-a o mogućnostima interveniranja kroz amandmansko djelovanje.

“Potpuno je jasno da na današnjoj sjednici nije dostavljen adekvatan materijal i predstavnici institucija nisu bili prisutni”, kazao je Košarac.

Zastupnici SNSD-a nisu prisustvovali sjednici Zastupničkog doma PSBiH koja je prekinuta zbog neusvajanja dnevnog reda jer nije bilo potrebne entitetske većine iz Republike Srpske.

Na dnevnom redu bila je aktualna situacija u pravosudnim institucijama BiH s naglaskom na obaveze iz preporuka Europske komisije, a kao materijal predloženo je Izvješće o radu Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) za prošlu godinu.

/HMS/

na vrh članka