Dodik: Vijeće ministara nije dostavilo sveobuhvatna izvješća o migracijama i europskim integracijama

Dodik: Vijeće ministara nije dostavilo sveobuhvatna izvješća o migracijama i europskim integracijama

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Vijeće ministara u tehničkom mandatu za današnju sjednicu Predsjedništva BiH nije dostavio sveobuhvatna izvješća ni o migracijama, niti o europskim integracijama.

Dodik je istaknuo da je Predsjedništvo zatražilo od Vijeća ministara da dostavi sređen dokument koji će obuhvatiti mjere u vezi s migrantskom krizom, među kojima neće biti izlaženja vojske na granicu.

On je novinarima, nakon sjednice Predsjedništva BiH, rekao da BiH može sa Srbijom i Crnom Gorom dogovoriti mjere za sprječavanje trgovine ljudima, što predstavlja problem.

“Svi znaju kuda migranti prolaze, ali nema akcije. Moramo imati efektivne mjere koje može predložiti Vijeće ministara”, naglasio je Dodik.

Govoreći o formiranju novog saziva Vijeća ministara, Dodik je naveo da, što se njega tiče, to tijelo može biti formirano odmah.

“Neophodno je što prije formirati organe vlasti. S naše strane nema nijednog problema ili uvjeta. Ja sam spreman to učiniti bez ikakvih uvjetovanja”, rekao je Dodik.

/HMS/

na vrh članka