Logo
Ispiši ovu stranicu

Šminka se Posušje

Šminka se Posušje

''Ljeto nam je donijelo uvijete za konačnu realizaciju svih planiranih građevinskih projekata uređenja našeg malog gradića'', navodi se u priopćenju Općine Posušje.

Kako se navodi, i ove godine nastavljaju se aktivnosti vezane za uređenje gradskog područja, ali i područja mjesnih zajednica ''kako bi se stvorili što bolji uvjeti za život i rad naših žitelja''.

''Skroman općinski proračun opterećen kako dugovima iz ranijeg vremena tako i nepravednom raspodjelom javnih prihoda prema jedinicama lokalne samouprave ne ostavlja dovoljno mogućnosti za samostalnu implementaciju svih zacrtanih razvojnih infrastrukturnih ciljeva. Jedini način kako barem djelomično ostvariti zacrtano su naše uspješno i kvalitetno odrađene prijave na javne pozive i natječaje za ostvarivanje sredstava i pomoći s viših razina vlasti'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako se u Posušju na više lokacija odvijaju brojni građevinski radovi, a neki od njih su uređenje novog središnjeg gradskog parka i prometnice iznad stadiona Mokri Dolac u suradnji s županijskim ministarstvom gospodarstva i Federalnim fondom za zaštitu okoliša, potom nastavak izgradnje kolektora kanalizacije kao višegodišnje kapitalne investicije.

I na školskim objektima vidljivi su građevinski zahvati te su tako nastavljeni radovi na novoj školi Fra Petra Bakule i područnoj školi u Čitluku koja dobiva novo krilo.

''Lijepo vrijeme napokon je omogućilo i asfaltiranje više gradskih ulica, i to Ulicu Blage Zadre, Ulicu Princa Eugena Savojskog te Klesarsku ulicu, a radovi u naselju kod Dječjeg vrtića „Bajka“ započinju. Što se tiče prometne infrastrukture važno je istaknuti kako se ovih dana u potpunosti dovršava prometnica u poslovnoj zoni Osrdak u suradnji se Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta. Radovi se nastavljaju i na vodovodnim mrežama u našim mjesnim zajednicama i to u Rakitnu i Zagorju'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako će jedan detalj dobiti posebno mjesto kada je riječ o uljepšavanju izgleda Posušje, riječ je o fontani u kružnom toku na Trgu Ivana Pavla II.

Šminka se Posušje

Šminka se Posušje

Šminka se Posušje

Izvor: Bljesak.info

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!