U Širokom Brijegu učili pisati EU projekte Istaknuto

U Širokom Brijegu učili pisati EU projekte

Završen je prvi ciklus obuke pod nazivom ”EU fondovi i upravljanje projektnim ciklusom (PCM)” koju je i ove godine u Širokom Brijegu organizirao Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije u suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu REDAH.

Obuku su održali čiji su članovi REDAH-a koji imaju dugogodišnje iskustvo u pripremi i provedbi EU projekata Nevzet Sefo, Admir Logo i Mirna Jelčić, priopćeno je iz županijskog ureda za EU integracije.

Obuka je bila namijenjena zaposlenicima svih institucija, gradova i općina u Županiji Zapadnohercegovačkoj, kao i svim zainteresiranim predstavnicima mladih, studenata, nevladinog i privatnog sektora za ove teme, a cilj obuke je podizanje njihovih kapaciteta u području pripreme i pisanja projektnih prijedloga na javne pozive koji se raspisuju u okviru fondova Europske unije, a koji stoje na raspolaganju Bosni i Hercegovini.

Prva dva dana obuke, 25. i 26. lipnja 2019. godine predavači su nastojali sudionicima na što je moguće zanimljiviji način približiti kako se izrađuje prijedlog projekata, analiza dionika, stablo problema, logički okvir, proračun projekta, te sve ostale neophodne komponente za izradu kvalitetnog projektnog prijedloga, dok su preostala dva dana, 2. i 3. srpnja 2019. godine bila namijenjena za praktični dio.

Naime, trideset sudionika obuke su bili podijeljeni u dvije grupe, u kojima su detaljno razrađivali projektne ideje u području turizma i energetske učinkovitosti izabrane na temelju stvarnih potreba u Županiji Zapadnohercegovačoj, kroz sve faze izrade projektnog prijedloga, priopćeno je.

Nakon završetka teorijskog i praktičnog dijela obuke u trajanju od četiri dana predavači su svim sudionicima dodijelili certifikate o sudjelovanju te izrazili nadu da će im služiti kao motivacija da prate i šalju svoje projektne ideje na otvorene javne pozive u Bosni i Hercegovini, državama u okruženju i Europskoj uniji.

/HMS/

na vrh članka