Učenici mostarskog Koledža u finalu Međunarodnog STEM natjecanja u Londonu

Učenici mostarskog Koledža u finalu Međunarodnog STEM natjecanja u Londonu

Tim učenika Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar), otputovao je u London na prestižno natjecanje “STEM Youth Innovation” u organizaciji Britanskog međunarodnog udruženja za obrazovanje (BIEA).

Kao jedini predstavnici BiH u finalu ovog međunarodnog skupa, učenici Koledža će ovom prilikom predstaviti svoju dron letjelicu dizajniranu i izrađenu u skladu sa propozicijama i tematikom ovogodišnjeg natjecanja.

Sudionici Stefan Pualić, David Busley, Israa Draz i Aris Karamustafić zajedno sa mentorom, profesorom Miljanom Ruparom pokazali su izuzetno znanje i vještinu pri izradi i dizajnu drona, te na taj način osigurali svoje mjesto među najboljim u svijetu.

Prijeenos finala natjecanja koje će se održati u četvrtak svi zainteresirani mogu pratiti na službenoj FB stranici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar).

Međunarodno “STEM Youth Innovation” natjecanje je događaj u organizaciji Britanskog međunarodnog udruženja za obrazovanje (BIEA).
Svrha događaja je podići svijest o tehnologiji među učenicima, te podstaći njihov interes za nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.

Samo natjecanje povezuje tehnološke inovacije, obrazovanje i mlade ljude iz cijelog svijeta. Održava se svake godine, a u 2019. godini po prvi put poprima međunarodne razmjere.

Tema ovogodišnjeg natjecanja obuhvata dizajn i izradu dronova koji će služiti u borbi za zaštitu divljih i ugroženih životinjskih vrsta, a finalisti natjecanja su najbolji predstavnici škola koji dolaze iz cijelog svijeta.

/HMS/

na vrh članka