Logo
Ispiši ovu stranicu

Tko je novi potencijali investitor u Aluminij?

Tko je novi potencijali investitor u Aluminij?

Nakon što su propali pregovori Vlade FBiH i Glencorea kao potencijalnog investitora u posrnuli mostarkli Aluminij, ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindića kazao je danas da su jutros dobili još jedno pismo namjere od firme Manna World Holding Trust u kojem traže sastanak kod premijera FBiH, dopredsjednice Vlade FBiH i njega.

U pismu koje su poslali na adresu Aluminija preko predstavnika Business Law Advisors, potencijalni investitori navode da “Trust osigurava sredstva zemljama i privatnim tvrtkama za projekte koje imaju društveno-ekonomski utjecaj i poboljšavaju uvjete svih ljudi na globalnoj razini”, piše N1.

Nadalje, kako se navodi u pismu, iskazan je “interes Trusta da istraži financiranje projekta Aluminijskog kombinata Mostar” jer, kako su naveli u pismu, nedavno su “saznali za odluku FBiH da se traži strateški partner za Aluminijski kombinat Mostar.

“Sukladno tome, Trust je zainteresiran za daljnje razgovore o potencijalnoj kupnji Aluminijskog kombinata Mostar. U tu svrhu zahtjevamo da strane potpišu dokumente o nedozvoljenom odavanju poslovnih tajni kako bi se omogućilo potpuno otkrivanje i razmjena informacija vezanih uz transakciju i povezanu strukturu financiranja. Ako je ovaj uvjet prihvatljiv za vas, navedite daljnje upute i informacije o statusu i uvjetima koje zahtijevaju trenutni dioničari uključujući vaš Nadzorni odbor, FBiH i Republiku Hrvatsku, usmjeravanjem svih komunikacija i kontakt informacija putem našeg predstavnika i europskog analitičara, gospodina Teomana Alibegovića”, stoji u pismu koje potpisuje Pascale Henn.

/HMS/

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!