Tužiteljstvo RS zatražilo pritvor za Srećka Trifkovića

Tužiteljstvo RS zatražilo pritvor za Srećka Trifkovića

Zatražen je pritvor za Srećka Trifkovića, koji je osumnjičen za ubojstvo Damira Ostojića (1976.) i pokušaj ubojstva njegove supruge Sandre Jošić (1978.) – potvrdila je glasnogovornica Republičkog javnog tužiteljstva u Banjaluci Dragica Tojagić.

Razlozi za pritvor su, kako je pojasnila, opasnost da će boravkom na slobodi Trifković uništiti, sakriti, krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, utjecati na svjedoke, sudionike ili prikrivatelje ovog kaznenog djela.

Pritvor je predložen i zbog težine kaznenog djela, načina i posljedica izvršenja i što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, rekla je Tojagić.

Trifković je jučer predan na dalje postupanje Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužiteljstva za suzbijanje organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala.

Uhitili su ga 23. srpnja pripadnici MUP-a Zeničko-dobojske županije po zahtjevu Ministarstva unutarnjih poslova RS.

Policija RS-a u svibnju je dostavila nadležnom tužiteljstvu dopunu izvješća protiv Srećka Trifkovića s Pala, koji se sumnjiči da je 26. na 27. srpnja 2018. godine u Sarajevu, zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovim, ukrao vozilo “Škoda Octavija”, vlasništvo D.A. iz Munchena, nakon čega su vozilo skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

Samardžija i Obradov su 31. srpnja 2018. godine isto vozilo prevezli na područje Banjeluke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu, sve do 5. rujna 2018. kada su sva trojica, u dogovoru sa još najmanje jednim, za sada nepoznatim izvršiteljem, navedeno vozilo koristili za neposredno praćenje Damira Ostojića i Sandre Jošić, u koje je pucano 5. rujna 2018. godine.

Policija RS-a je ranije podnijela izvješće i protiv Miloša Obradova, koji se nalazi u pritvoru u KPZ Zenica, zbog sumnje da je sa Srećkom Trifkovićem sudjelovao u ubojstvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

/F/HMS/

na vrh članka