Do utorka novi sastanak Izetbegovića, Dodika i Čovića

Do utorka novi sastanak Izetbegovića, Dodika i Čovića

Sastanak predsjednika SNSD-a, HDZ-a i SDA Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića trebao bi se održati najkasnije do utorka, 20. kolovoza, za kada su zakazane dvije sjednice Predsjedništva BiH, saznaje Patria.Novi sastanak je usuglašen tijekom jučerašnjeg razgovora šefa Izaslanstva EU u BiH Lars-Gunnar Wigemarka i Dodika na Jahorini. Razgovor Wigemarka i Dodika trajao je oko dva sata, a Wigemark bi trebao posredovati i tijekom nove runde pregovora predsjednika ovih stranaka.

Dodik je ranije izjavio da odbija poslati svoje izaslanstvo u Veleposlanstvo SAD u Sarajevu, gdje su se trebali približiti stavovi oko ANP-a.

Ranije, 5. kolovoza u Sarajevu je održan sastanak lidera političkih stranaka i Wigemerka oko deblokade formiranja vlasti. Predsjednici SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH tada su postigli dogovor u vezi s formiranjem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine te potpisali Principe za formiranje vlasti na nivou Bosne i Hercegovine.

Situacija iza toga se zakomplicirala, jer se različito tumače potpisani Principi, a koji se odnose na usvajanje Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) bez kojeg Željko Komšić i Šefik Džaferović neće podržati SNSD-ovog Zorana Tegeltiju za budućeg državnog premijera.

Pogled.ba

na vrh članka