Dominikanac fr. Ivan Dominik Iličić: U Međugorju sam doživio obraćenje i odlučio se za svećeništvo

Dominikanac fr. Ivan Dominik Iličić: U Međugorju sam doživio obraćenje i odlučio se za svećeništvo

Studentski kapelan u Rijeci fr. Ivan Dominik Iličić nedavno je otvorio svoje srce voditeljicama projekta "Chance for Walk" Marijeti Martić i Emini Dabo Hunjak.

Fr. Ivan Dominik otkrio je kako je Gospodin porušio njegove planove da nakon završetka Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu preuzme obiteljski posao, ljekarnu u Vinkovcima.

“U Zagrebu sam studirao, doživljavao prve uspone i padove u ljubavi, ali istovremeno sam imao potrebu za upoznavanjem Boga. Na trećoj godini studija, točnije 2007., sve sam više osjećao Gospodinov poziv na ispovijed i obraćenje. Na ispovijedi sam upoznao živoga Boga, a kasnije je došao i duhovni poziv.

Upravo zbog tih traženja, potrage za ljubavlju te izlazaka i opijanja, pomaže mi da budem blizak mladima koji su sada u istoj situaciji kao ja onda. Međutim, budući da dolazim iz dobrostojeće obitelji mogu reći mladima i da imaju i stan i automobil ne bi im bilo lakše u životu. Ja im mogu reći da je to sve bez Boga ništa. Naravno i novac je blagoslovljen ako shvaćaš da si s Bogom povezan”, poručio je riječki studentski kapelan govoreći o vlastitom životu.

Naime, smatra kako mu se mladi lakše otvaraju kad doznaju da on kao svećenik ima iskustva u pogrešnom poimanju seksualnosti i ljubavi.

“Kad sam se doma vratio iz Međugorja gdje sam doživio obraćenje moja obitelj je shvatila da sam se promijenio. No to i njima pomaže da rastu u vjeri. Na prvu ih obraćenje preplaši, ali to prihvate. Neki prijatelji su smatrali da sam poludio. Postoje razni komentari na moju odluku da ostavim sve i postanem svećenik”, poručio je fr. Ivan Dominik.

Poručio je kako mu je drago što mladi u njemu prepoznaju radost jer je radost dar Duha Svetoga.

MISIJA / HKM

Video sadržaj

na vrh članka